SAMSUN / ATAKUM - Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 2003 yılı eylül ayında Kurupelit Körfez Mahallesinde Kurupelit Çok Programlı Lise olarak hizmete açılmıştır. 2003-2006 yılları arası Kurupelit İlköğretim Okulu ile birlikte aynı binada ikili öğretim sistemi ile hizmet veren okulumuz, 2006 yılından sonra ilköğretim okulunun eski binasına taşınmasıyla tam gün eğitim hizmeti vermeye başlamıştır. 2011 yılına kadar Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olan okulumuz Çok Programlı Lise statüsünde iken 2010 yılında Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüş ve Kurupelit Kız Teknik ve Meslek Lisesi adıyla hizmet vermeye devam etmiştir. 2011 yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlanan okulumuzda Kız Meslek Lisesi programı yanında 2013 yılına kadar genel lise programı da uygulanmıştır. Bu yıldan sonra tamamen Kız Meslek Lisesi programı yürüten okulumuzun adı 2014 yılında Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2019 yılında Taflan Yalı MTAL' in okulumuz ile birleştirilmesi ile karma eğitime geçilmiştir. Bünyemizde Adalet, Büro Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Halkla İlişkiler, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, Saç Bakım ve Güzellik bölümleri yer almaktadır. 2022 yılında okulumuz MESEM Atakum merkez okulu olarak belirlenmiş ve Çıraklık Eğitim Merkezi olarak eğitim vermeye başlamıştır. 2022-2023 Eğitim  yılıda Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü ve Uygulama Ana Sınıfı ile de eğitim vermeyi planlamaktayız.

Yayın: 22.01.2014 - Güncelleme: 25.07.2022 13:29 - Görüntülenme: 2656